NovembermĂ„nad i Sverige!🌧🌧🌧🌧 Dags att mysa till med vĂ€rmeljus och fĂ€rggranna tulpaner men jag vĂ€rmer sjĂ€len med alla goda sommarminne i vĂ„rt andra hem i Bordeaux. 
Tankarna flyger till nĂ„gra stĂ„tliga chĂąteau som vi besökte under sommaren, bl a ChĂąteau de Taillan som ligger knappt 25 min frĂ„n Bordeaux i Medoc . ChĂąteau Taillan har styrts av starka och kunniga kvinnor i 6 generationer. 
Man kan bestĂ€lla en rundtur för 30 € som tar ungefĂ€r 45 min. Jag och 3 tjerjer blev guidade av en mycket snĂ€ll/glad tjej som talade perfekt engelska. Vi testade ChĂąteau Taillans olika viner men det goaste var Ă€ndĂ„ deras berömda La Dame Blanche. I slutet av rundturen och vinprovningen Ă„t vi en magisk god pick nick som ocksĂ„ ingick i priset. DĂ„ fick vi smaka pĂ„ fransk surdegsbaguette, charkuteri, supergoda körsbĂ€rstomater, 3 sorters smakrika ostar, ett glas vin och sist men inte minst cannelle till te/ kaffe. Vi satt under skuggan av ett gammalt trĂ€d i den vackra parken och njut av varje minut. Varje ChĂąteau besök blir ett minne för livet! Det kĂ€nns som att smyga tillbaka i tiden och ser saker och ting med nya ögon! 

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg